Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Aktivitetsprojekt vad ska jag hitta på? uttråkad Covid-19 Corona ensam karantänFör säker uppdatering kolla 1177 samt Folkhälsomyndigheten!
Vi lever i en väldigt märklig tid just nu. Många som har insjuknat i Covid-19. Vissa med knappt märkbara symptom och för andra är det tyvärr livshotande. Många stackare som sitter isolerade på en eller annan plats. Nyhetsuppdateringar som dränker all annan information. Dödssiffror som stiger med rasande fart runt om i världen. Länder som stänger ner. Mycket ser nattsvart ut på börsen och ekonomin i extremt många länder ser inte alls bra ut.

Många småföretag som går på knäna likaså stora företag. Många begär nu rekonstruktion eller konkurs. Vart ska detta sluta? Jag hoppas att vi lär oss något av detta. Jag hoppas även att ekonomin  återhämtar sig snabbt och även att naturen får lite tid på sig att återhämta sig den också, med tanke på att vi levt över våra tillgångar i många år.


Jag hoppas att vi snabbt kommer att lära oss att ta hand om vår älskade planet betydligt bättre än vad vi gjort innan. Att ett litet virus kan ställa till så mycket elände för oss. Men man kanske får ha i åtanke att vi ändå är det största viruset för vår planet. Förstå mig rätt nu men tänk vad mycket vackert vi människor har förstört. Nu är detta bara min åsikt men jag hoppas verkligen att mänskligheten tänker till lite nu och gör saker mer långsiktigt än vad näsan räcker. Jag hoppas även att fler slipper dö av detta virus även om det tyvärr inte kommer ske.Jag hoppas att alla äldre som rekommenderas att vara hemma, stannar hemma! Men tjurskalliga föräldrar/mor-/farföräldrar som tror att de överlever allt trotts att de är i en riskgrupp, är inte de lättaste att övertala. Vi alla känner nog någon som är i en riskgrupp och hoppas innerligt att ni alla får ha kvar era nära och kära i livet.


Sen till alla er som bokat en resa till någon annan del av Sverige, tänk efter! Måste ni verkligen resa just nu? Gäller resan på liv och död? Troligtvis inte. Regeringen rekommenderar att inte resa och det gör inte vi heller! Stanna hemma, andas och njut av livet! Stötta era lokala företag så att de överlever denna kris, ta hand om er själva och varandra så även ni överlever detta.

Samtliga bilder kommer från https://unsplash.com/
Så vi på EgenLya tänkte försöka posta ett litet inlägg dagligen om vad du/ni kan hitta på för att få tiden att gå. Visst kan det kännas trist att stanna hemma. Men vet ni vad? Ju fler som faktiskt följer detta och stanna hemma vid minsta symptom och faktiskt inte reser runt i Sverige / utomlands just nu och avstår från att träffa äldre släktingar kommer att hjälpa till att förhoppningsvis få ett slut på detta lite snabbare. Det gäller att försöka tänka på det stora hela och inte vara egoistisk i dessa tider.

Och till er som stjäl/hamstrar handsprit/munskydd och sådant som vården verkligen behöver. Skäms på er och jag hoppas att karman kommer och tar er!

Ta hand om varandra och tillsammans klarar vi detta på ett eller annat sätt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar