Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Fem snabbtips för att dra ner på elförbrukningenÄr du en energibov?
Att dra ner på din energiförbrukning gör dels att du sparar pengar, men även att du drar ditt strå till stacken för en grönare värld. Det finns massvis med enkla knep du kan göra för att sänka din energianvändning, inte minst under de kalla vintermånaderna. Nedan har vi listat några av våra favoriter.


1. Se till att täta dina dörrar och fönster. Detta är superenkelt och du måste absolut inte vara någon större hemma-fixare för att klara av det. Ett enkelt sätt att se om det drar någonstans är helt enkelt att känna runt listerna vid dina dörrar och fönster. Kommer kall luft in är det dags att göra någonting åt det!Oftast räcker det att byta ut de gamla tätningslisterna mot nya, som finns att köpa hos byggvaruhus. Detta förutsätter att du har annan ventilation i huset.


2. Byt till LED-lampor. Ibland är de enklaste knepen de mest effektiva. Med LED-belysning kan du spara så mycket som 20 % på din totala energiförbrukning varje månad. Det finns mängder med nätbutiker som säljer billiga LED-lampor från kända märken som Philips och Osram.


3. Använd vattenkokare. Om du inte redan har en vattenkokare kan det verkligen vara dags att investera i en. Dem finns att köpa hos elektronikkedjor och matbutiker och de billigaste kostar inte mer än strax över hundralappen. Vattnet kokar upp på mindre än en minut, vilket gör att du sparar både tid och energi nästa gång det är dags för snabbmakaroner!


4. Släck lamporna när du lämnar ett rum. Behöver vi ens förklara den här? Att släcka lamporna när man går ut från ett rum borde vara självklart, men tyvärr är det väldigt lätt att glömma bort det. Detsamma gäller givetvis för TV och dator.


5. Sänk temperaturen inomhus. Visste du att genom att bara sänka inomhustemperaturen med en grad kan du spara 5 % varje månad på din energiförbrukning. Såklart ska du inte gå och frysa – prova att sänka och se vad som passar. Faktum är att de flesta inte ens märker av en engradig sänkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar