Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Recept - Chilicheesebollar (plättar)


Chilicheesebollar (plättar)
Recept till ca 23 bollar

2-5 msk philadelphiaost
1 ägg
2 msk fiberhusk
5 dl riven ost (jag tog prästost)
1 hackad färsk chilifrukt
Kryddor, valfria jag valde lite vitlökskrydda och basilika

Man blandar allt i en skål och låter det stå och svälla en stund, det ska vara lite kletigt, är det inte det så vlanda i lite mer philadelphiaost. Sen rullar du bollar och lägger på en plåt, de ska gräddas i 175 grader i ca 20 minuter, när de är gyllenbruna är de klara!Tyvärr blev mina mer som plättar än bollar men de var helt ok och tack Åsa för det goda receptet :)

3 kommentarer:

  1. Mina blir också plättar, haha! Men smaken är ju god ändå! Ska nog göra såna nån dag, var längesen. Kram

    SvaraRadera
  2. Mina blir aldrig plättar :) men jag steker dom i rapsolja och vänder dom hela tiden. Tycker dom blir mindre torra så :)

    SvaraRadera
  3. Jag provade en gång och de blev faktiskt runda. Tyckte de var supergoda så länge de var varma men sen blev de mest degiga. Orkade inte äta värst många dock för det har väldigt mäktigt. Ska göra igen snart:))

    SvaraRadera