Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Fönsterputsning


Nu är hösten här och de flesta vill få snygga och rena fönster inför vintern. Så vi tänkte tipsa om hur du enklast och på bästa sätt rengör dina fönster. 

Som många gör liksom jag är att tvätta fönstren en gång på våren och en gång på hösten är egentligen fel om vi ska lyssna på proffsen som tycker att vi bör tvätta fönstren betydligt mycket oftare då smuts kan "växa" in i glaset med tiden. Men personligen tycker jag inte att ni behöver oroa er för det speciellt mycket så jag aldrig varit med om det problemet.

Men en enkel fönsterputsning är att blanda lite Yes-diskmedel och vatten i en sprayflaska. Spraya på fönstren ordentligt med blandningen och gnugga rent fönstren med en disksvamp (den mjukare sidan). Skrapa torrt med en fönsterskrapa (inte samma som en golvskrapa till duschen). Gummit på skrapan kan behöva bytas ut ibland då den blir sliten samt att gummi är en färskvara och kan torka. 

Om du ska tvätta fönstren när det är minusgrader går det bra att blanda spolarvätska/T-röd och vatten för att få fönstren rena.

Torka av kanterna med en microfiberduk eller en gammal sliten lakarnsremsa som slutat ludda. Tidningspapper går också hyfsat bra om du inte har något annat hemma. 

Tips:
Du bör inte tvätta fönstren i gassande sol då medlet oftast hinner torka innan du får bort det från fönstret. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar