Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Cykellås - bra att veta


Nu är det bra många cykelstölder i vårt avlånga land. Många stjäls av ligor som tar med de utomlands tyvärr men många stannar även kvar här i Sverige. Se till att säkra era cyklar ordentligt så de inte tar din cykel. 

Att tänka på:

- Lås alltid cykeln med ett SSF-godkänt lås.
-Använd helst dubbla lås, tex. det inbyggda som följer med cykeln + ett hänglås.
-Lås cykeln i ett fast föremål så som fastsatta cykelställ eller lyktstolpar. Undvik att ställa den i ett buskage och/eller dåligt upplysta platser.
-Märk din cykel (gärna med Märk-DNA) och notera cykelns ramnummer
-Köp aldrig en misstänkt billig cykel - begär kvitto med namn för att undvika stöldgods.

Övrigt som är bra att tänka på när du äger en cykel:Skriv alltid upp din cykels ramnummer då detta är det enda som gör cykeln unik. Det brukar stå under ramen där pedalerna sitter alt. på ramen nästan uppe vid sadelstolpen börjar. Det är ett instansad kod och kan bestå av både bokstäver och siffror.

Vid köp av begagnad cykel:
- Begär originalkvitto.
- Kolla upp ramnr så att det inte är en stulen cykel, samt att ramnr inte ser manipulerat ut.
- Kontrollera säljarens identitet. Anteckna gärna Leg/ID refnr. på kvittot.
- Om du misstänker att cykeln är stulen ring polisen på 114 14

"Stöldgods går inte längre att köpa i god tro. Du kan därför bli tvungen att lämna tillbaka en vara utan ersättning om den visar sig vara stulen. I värsta fall riskerar du också böter eller fängelse." - Från Polisen

Hittade även denna sida som jag tycker verkar bra där kan du registrera ditt ramnr och om din cykel blir stulen så kan du göra den sökbar och om du har tur kanske din cykel kan hitta hem igen: Cykelregister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar