Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Viktigt! Samla inte gamla batterier hemma! Brandfarligt Batteri


Visste du att vanliga batterier kan självantända? Det hade jag ingen aning om iaf. Tyvärr så skapar detta en del bränder i hemmen varje år. Men varför är det så många som inte har en aning om detta? Varför går det inte ut mer information om detta i media kan man undra?

Självklart ska ni inte ladda batterier så som mobiler och liknande under nätterna, pga att de kan börja brinna. Det är nog väldigt många som redan vet (trotts allt händer detta allt för ofta iaf).

Men visste du att din gamla batteriinsamling, som ännu inte kommit till återvinningen där hemma kan fatta eld? Likaså om du har dina batterier huller om buller som fortfarande fungerar.

Tips för att undvika brand: 


♠ Om du har en samling gamla batterier hemma se till att tejpa polerna på batterierna med eltejp så att de inte får någon kontakt med varandra (gäller även 9V batterier, de man oftast har i brandvarnare)

♠ Även de batterier som ska användas ska inte ligga tillsammans huller om buller. Tejpa dessa också om du behöver. Annars förvara de i originalemballaget om det finns kvar, så länge de inte har någon chans att nudda varandras poler.


♠ Ha för vana att alltid slänga batterier när du åker till återvinningen för att slänga tidningar, kartonger och plast. De har oftast en liten röd "brevlåda" där du kan slänga batterierna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar