Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Säljtips: Uppdatering Lär dig sälja begagnat! Tips och trix återvinning Miljö Secondhand andrahand Tradera Blocket Facebook Loppis


När jag växte upp så fanns det mer eller mindre endast gula tidningen. En papperstidning med en massa annonser och knappt några bilder på varorna. Den marknaden är så gott som utdöd idag. Vem vill inte se bilder på det man ev. ska köpa? Inte åker man iväg för att titta på något om man inte i förväg vet hur den ser ut?

Tänkte uppdatera vårt gamla inlägg lite som ni kan hitta här: Säljtips

Jag vill börja med att skriva att så gott som allt går att sälja! Prova! Tveka inte!!!

Det finns otroligt många köp och säljsidor nu för tiden men jag rekommenderar att hålla er till några av de största.

Loppis: Har du mycket skrymmande varor som du inte orkar posta så rekommenderas denna metod om du har mycket att sälja. Känner du att du kan tjäna något på det? Räkna med att minst en heldag går åt för att stå på loppis, samt kostnaden som ofta ligger på + 200.- för att få sälja. Är det värt det? Ofta vill folk inte betala så värst mycket för sakerna där. Kanske är det bättre att sälja via Tradera/Blocket eller säljsidor på Facebook?
Här kan du läsa mer om loppistips: Checklista: Loppis

Tänk på att det är viktigt att ha en bra bild! 
Ljus bakgrund och inte en massa plotter 
som tar uppmärksamhet från varan.

Facebookgrupper:Dessa var bra tidigare om de har bra admins som håller ordning i grupperna. Men det är sällan man hittar sådana numera tyvärr. Försök att hitta specifika grupper som inriktar sig på det du ska sälja.
Jag skulle ha rekommenderat köp och säljsidor på FB tidigare men känner att jag knappt säljer något på dessa längre. Det är på tok för lite struktur i de flesta grupperna idag. Men värt ett försök om man orkar. Om man lyckas sälja så får man oftast mer pengar för varorna på FB grupper än loppis.

Om du inte vill sälja finns det många bortskänkesgrupper också. Så sök på orten där du bor och bortskänkes. Oftast blir man av med väldigt mycket. Varorna kommer till användning och de slipper slängas.

Blocket:
Perfekt om du ska sälja/skänka större saker som inte riktigt går att posta. Se till att ha vettiga sökord så att potentiella köpare inte har några problem att hitta just era varor.

Tradera (även tips om paketering): 
Kolla först över vad som ska säljas. Kläder? Böcker? Filmer? Prydnadssaker? 
Är det kläder kan det vara bra att köpa hem någon bunt med postpåsar som du hittar här: Mailingbags
Är det Prydnadssaker så kan det vara bra att gå till någon butik och fråga efter kartonger som ska slängas. De har oftast mängder. Likaså om du ska skicka filmer och böcker.

Jag använder ofta blompapper som finns att hämta gratis på de flesta matbutiker. Även tidningspapper och presentpapper används flitigt.

Tejp handlade jag nyligen billigt på Jula två rullar för 5.-. Specialpris då, så är inte säkert att de finns just nu. Men leta efter billiga tejprullar. Jag lovar dig de kommer gå åt!

Köksvåg och måttband är också att rekommendera då du enkelt ska kunna ta reda på vad frakten går på. Tänk på att skrymmande paket behöver två extra frimärken på!

Ska du sälja mycket så rekommenderar jag att ladda ner: Traderas Prolister
Det blir så mycket enklare att hålla reda på sina annonser då!

Tänk på att inte lägga upp mer än 100 annonser
på en månad för att slippa osåltavgiften. 

Fundera även på vad du vill få ut av din försäljning. Vill du tjäna pengar? Bli av med saker snabbt?
Vill du tjäna på allt slit du lägger ner så rekommenderar jag att sälja varorna 1 och 1 men om du vill bli av med det snabbt och inte få så mycket för det så rekommenderar jag att sälja i stora paket.

Tänk på titeln. Se till att den är så sökvänlig som möjligt.

Pris: Det är jättesvårt att säga något specifikt pris på saker men prova att söka runt på Tradera och använd även Google och sök på varorna som du tänkt sälja. Finns oftast en hel del hjälp att få angående prissättning när man söker runt lite.

Porto:
För tillfället har postnord priserna:
50 g - 7 kr
100 g - 14 kr
250 g - 28 kr
500 g - 42 kr

1000 g - 56 kr
2000 g - 70 kr

+14.- för skrymmande.

Är de större varor så kolla "Posten skicka lätt".
För att kolla priser för tex DHL och Schenker så är det enklast att göra en annons via Traderasidan och beräkna porto. Då får du skriva in mått och vikt så räknar den ut priset till dig.

För Schenker och DHL måste du ha en skrivare.


Att skicka:
Ta alltid en bild på paketet med frimärken och synlig "Avsändare" innan du lägger paketet på lådan detta för att om paketet försvinner så har du ändå lite bevis på att du har skickat den. Har något paket som är skickat via Postnord försvunnit på vägen? I så fall kan du efterlysa paketet på: Post och telestyrelsen


Köp begagnat och spara på miljön!

Har du några frågor? eller har vi missat att ta upp något? Lämna då gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar