Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Barn: Nässugar Bäst-i-test Otri-baby vs. Näsfrida Snorig bebisNär ens lilla ögonsten är förkyld är otroligt jobbigt både som förälder och liten bebis innan de lärt sig att fräsa. Vilken är då bäst? Jag personligen köpte Otri-baby innan vår lilla skatt kom. Jag kan säga att jag föll lite för den söta elefanten på framsidan. Så Layouten gjorde kanske mycket när jag inte viste bättre. Här ska jag försöka berätta lite för och nackdelar som jag stött på när jag använt dom båda.

Otri-baby:
+ De små sugarna man ska stoppa in i bebisens näsa är tillverkade i mjuk plast vilket känns skönt så att man inte skadar lillen.
+ Själva slangen är mjuk och medgörlig.

- Tycker att de små refilltopparna åker lite väl långt in i bebisnäsan och bebisen upplever ofta att det är otroligt obekvämt.
- Ett refill-pack har endast 8 st refiller i. Har man en förkyld bebis så försvinner de på nolltid och de är både dyra och inte så bra om man vill dra ner konsumtionen på plast och skräp över lag. Går ej att rengöra.


Näsfrida:
+ Den lilla plaströret är längre och inget man byter ut efter varje användning.
+ Plaströret åker inte lika långt in i näsan som Otri-Baby och på så sätt enklare att få ut snoret.
+ Refillen består endast av skumgummiliknande små tussar. Refill-packen innehåller 20st. Mindre skräp och mindre förbrukning av plast.
+ Det är superenkelt att skölja av plaströret efter användning.

- Själva slangen är något hård och jobbig att "arbeta" med när bebisen slänger med huvudet fram och tillbaka.

Slutsats:
Rent ekonomiskt och miljömässigt så känns Näsfrida som det självklara valet. Tycker även att den är bättre så jag har helt gått över till den numera. Man lär sig snabbt av sina misstag och jag hoppas att detta inlägg kan hjälpa er lite på traven med att välja rätt från början :)


Detta inlägg är inte sponsrat utan skrivet av egen erfarenhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar