Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Asfaltsläggarna är tillbaka, Anställ inte Asfaltsläggare!


För någon dag sedan så ringde de så kallade asfaltsläggarna på vår dörr. De erbjuder tjänster så som att asfaltera, plattläggning av uppfarten, diverse trädgårdstjänster och även renovering av hus. Gå inte på något av detta! De pratar oftast Engelska och om ni anlitar dom kan ni få straffskatt då dessa inte har F-skattsedel och de blir oftast mycket dyrare än vad ni först kommit överens om. 

De är fenomenala på att skräpa ner med miljöfarligt avfall i naturen och gör oftast ett riktigt dåligt jobb. Så om ni vill göra ordning på tomten/huset i sommar så ber jag er att kolla upp seriösa firmor istället. Det kommer bli betydligt billigare i slutändan.

Vet ni om att någon granne faktiskt har anlitat dessa så kallade asfaltsläggarna kan ni anmäla som till skatteverket. Då lär de aldrig anlita en oseriös person/firma igen: Skatteverket
Om vi hjälps åt kanske vi kan få bort dessa oseriösa personer. Så hjälp varandra och sprid detta vidare!

Polisen ber nu även att ringa 114 14 om ni ser några "asfaltsläggare" jobba på grannarnas tomt/hus. Om folk slutar anställa dessa så kommer de förhoppningsvis inte tillbaka och slutar att kosta samhället massor av onödiga pengar med deras nedskräpning. Polisens råd inför denna typ av oseriöst beteende:
• Ta reda på egna referenser på företaget och på utförda arbeten.
• Kontrollera att telefonnumret går till en abonnent och inte till ett oregistrerat kontantkort.
• Anlita bara hantverkare med F-skattesedel. Kontrollera via Bolagsverket och Skatteverket att företaget verkligen existerar.
• Teckna ett skriftligt avtal om vad som ska utföras av hantverkaren och vad det kostar. Annars kan det vara svårt att få rätt vid en eventuell tvist i framtiden.
• Betala först när du är nöjd med arbetet som helhet. Betala inte kontant – utan till företagskonto.
Tänk på att:
Om erbjudandet låter för bra för att vara sant, så är det troligtvis det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar