Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Recept - Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng
Recept för ca 4-5 personer

1 fläskfilé, ca 600 g.
2 paket bacon
600 g färska champinjoner
1 gul lök
3 tomater
5 dl crème fraiche
1-2 dl grädde, om man vill ha extra mycket sås
2 msk fransk senap
1 msk sambal
2 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
Riven ost

Skiva fläskfilén i ca 1 cm skivor. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Bryn dem i stekpanna och lägg dem sedan i en smörad ugnsform.

Strimla baconen och stek dem. Lägg detta över fläskfilén.

Skiva och stek champinjonerna, krydda dem med grillkrydda. Lägg över i ugnsformen. Hacka löken och stek den lätt. Lägg över i ugnsformen. Skiva tomaterna och lägg dessa överst i formen.

Lägg i crème fraichen, ev grädde, pressad vitlök, senap, sambal och kalvfonden i en gryta. Koka upp detta under omrörning. Häll såsen över fläskfilén. Riv ost och lägg överst.

Grädda i 225 grader i 20 minuter.


Blev nästan lite mer som en gryta än en gratäng men gott var det : )

4 kommentarer:

  1. hahaha detta är inte klokt exakt denna rätt gjorde jag igår fredag... men jag lät det puttra i stora traktör pannan på spisen.... skulle göra blomkålsmos tillmig men den var dålig så jag stekte Halloumi ost och en sallad till shit va gott det var min man såg alldeles lyrisk ut och mina tonåringar 14 16 år sa bara -mamma du borde fan bli kock....hahahaha
    Annica i södertälje... pinklady

    SvaraRadera
  2. Det här ser JÄTTEÄCKLIGT ut.*fniss*

    SvaraRadera
  3. Ah vad gott! Det ska jag testa :) Kanske redan i helgen?

    SvaraRadera
  4. Nu har vi testat detta, men utan vitlök och bacon (ska äta kycklinggryta med bacon imorrn och sambon är inte överförtjust i bacon sa vi skippade det idag). Men uh vad smaskigt det var :) Nästa gang skippar jag dock grädden för det blev maaaaassor med sas hehe (nog för att jag älskar sas men ;-)). Detta kommer vi göra igen, helt klart! Tack för tipset!

    SvaraRadera