Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Barn: Jurassic Park Pyssel DIY återbruk dino dinosaurie


Tänkte dela med mig av denna egengjorda Jurassic Park som jag gjorde till min son som nyligen fyllde tre år. Den leks med dagligen och otroligt roligt att han tyckte att den var så rolig.

Nu har lillebror blivit lite större så vi behövde inte ha det gamla skötbordet längre som vi hade på övervåningen. Det är ett gammalt Ikea skötbord som jag fick bortskänkes i en grupp. Jag målade om det och gjorde i ordning det när det skulle användas som skötbord, ni kan läsa om det här: http://www.egenlya.com/2016/11/renovering-av-skotbord-pyssel-diy-mala.html .

Eftersom att dessa skötbord nästan slängs på en då de ofta hamnar i bortskänkes grupper och liknande så tänkte jag att jag skulle göra om det istället då jag ändå lagt ner en del tid på att göra om det så det fick bli en liten Dinosauriepark istället. Vad tycks?

Du behöver:♠ Ett gammalt skötbord
♠ "Konstgräs" (jag betalade 33.- på Bauhaus för den lilla biten jag behövde)
♠ Gipsbindor (räckte med ett paket från Panduro som kostade 50.-, var dock rabatt då)
♠ En ballong
♠ Vattenfärg
♠ Limpistol
♠ En avsågad gren
♠ Lock från en barnmatsburk
♠ En ljusblå filtbit
♠ Några små singelstenar
♠ Dinosaurer
♠ Skrivare

Total kostnad: 83.- för allt + dinosaurierna, resten fanns hemma.

Hur jag gjorde:
♠ Först började jag med att vi sågade av benen i höjd med underdelen.
♠ Klippte till konstgräset och la det i ramen som tidigare varit skötbord.
♠ Klippte till filtbiten så att de skulle se ut som vatten


♠ Jag gick ut och hittade en gammal gren från ett av våra äppelträd som fick agera träd. Hade tidigare tänkt göra något som liknande ett träd men detta blev betydligt bättre. Jag tog ett lock från en barnmatsburk och limmade en bit konstgräs på. Limmade sedan fast "trädet" och sen var det bara att limma på de utstickande konstgräset på konstgräsmattan under.


♠ Som grotta till dinosaurerna blåste jag upp en ballong och trädde gipsbindor runt halva ballongen. Kan vara bra att ha en extra person här som håller i ballongen då den gärna vill ramla innan man lagt på hela. den fick torka över natten (lägg gärna lager på lager, för hållbarheten). Sen var det bara att ta hål på ballongen. Jag tyckte att gipset kändes lite blött på vissa ställen så jag tog hårtorken och torkade lite extra. Jag klippte även upp en öppning till grottan. Sen tog jag svart och vit vattenfärg och målade på grottans utsida så det skulle se ut som det var gjort av sten och sist men inte minst så tog jag limpistolen och limmade fast några stenar.

♠ Sen får vi inte glömma skylten jag limmade på kanten den snygga Jurassic Park loggan. Jag googlade fram loggan och printade ut den. Klippte ut loggan och limmade den på en lite tjockare kartongbit (för hållbarhetens skull)med hjälp av ett vanligt limstift. Sen limmade jag kartongen med hjälp av limpistol så att de skulle sitta bättre.

Jag som älskar återbruk och att pyssla tyckte att detta var löjligt roligt, sen att sonen gillar det så mycket blev ett stort plus. Hoppas att ni gillar det! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar