Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Företag säljer dina uppgifter, Adresserad reklam Nej tack Ingen reklam Eniro


Jag har börjat märka mer och mer att det kommer adresserad reklam hem till oss. Vi har en "ingen reklam"-skylt på brevlådan men nu har företag börjat sälja ut uppgifter om tex Eniro säljer adresser till olika företag. De gör det för att de är tillåtet men tycker det är helt galet.

Om du också vill slippa en massa adresserad reklam i brevlådan så kan du bla. ringa till de företag som skickar ut reklamen.

Eniro ett företag som säljer ut dina uppgifter. Telefon: 020-364656
Uppge ditt personnummer så lägger de in en spärr på dig. Bor du med någon så se till att spärra den personen samtidigt om hen inte vill ha reklam heller.

Ett annat tips är att gå in här: Statens personregister 
Detta går superenkelt. Där kan du spärra och även klicka i att de ska skicka ut information till andra företag så de lägger in en spärr också.

Samt ett tredje tips är att registrera sig här: Nix

Här krävs det att du har BankID eller skriva ut blankett. Alt att du beställer en blankett. Har du BankID så se till att du har den tillhands när du ska registrera dig.
Efter att du har registrerat dig så kan de ta upp till tre månader för att all adresserad reklam ska sluta skickas. Dock kan företag som du varit i kontakt med skicka ut reklam men i så fall, kontakta dom direkt och säg att du inte vill ha någon reklam från dom.

Men bättre sent än aldrig :) Slipp extra sopor och spara lite extra på miljön.

Hur många är redan registrerade? Kommer du att registrera dig efter detta inlägg? Kommentera gärna!

Har du fler tips får du mer än gärna skriva dom också!2 kommentarer:

 1. På adresserade reklam står det alltid "Adresskälla: ...". Tyvärr är det ofta en förkortning som kräver en del googling, men går oftast att hitta vad det är för register. Sen är det bara att höra av sig till de och begära reklamspärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Jo det brukar stå men om du tex registrerar dig hos statens personregister så kommer så gott som all reklam att sluta skickas ut så slipper man googla runt och leka detektiv ;)

   Radera