Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Påsk-Special: Dags att ta in björkriset nu inför påsken


Nu är det god tid att ta in björkriset om du vill hinna få små söta "musöron" till påsk. De ska plockas in och sättas i vatten ca 2 veckor innan påsk för att de ska hinna slå ut. Något som är oerhört viktigt att veta är att du inte får plocka kvistar från levande träd (om de inte tillhör din tomt). Annars är det endast tillåtet att plocka kvistar som ligger på marken. Är du allergisk kan du plocka vackra grenar av trollhassel och sätta i vas.

Och varför inte pynta med lite söta små ägg. Antingen sådana som du färgat själv eller söta dekorationer du kan köpa i butik?

Dock vill vi påminna om att inte köpa fjädrar i butik om de inte är garanterat syntetiska (vilket de sällan är). Detta då de färgade fjädrarna som säljs i butiken oftast tillhört en stackars fågel som fått sina fjädrar plockade vilket är ett otroligt grymt och plågsamt sätt att behandla djuren på, då de inte allt för sällan plockas när de fortfarande lever.

Om du bor i närheten av någon som har höns eller andra fåglar så kan du be att få fjädrar av dem. När de ruggar så tappar fåglarna sina fjädrar naturligt och inget som skadar fågeln. Dock så bör du tvätta fjädrarna ordentligt och även frysa ner dem i två omgångar så att alla kvalster dör. Frys in, tina upp dem och låt dem ligga några dagar och frys sedan in de igen så dör även kvalster från eventuella ägg som klarat tid efter första frysningen.

Om inte skippa fjädrarna för djurens bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar