Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Quick-fix: Sovrum


Nu spenderar vi allt mer tid inne än utomhus nu när kylan är här. Vad är då mysigare än att få piffa till det lite extra invändigt?

När var det du gjorde något åt sovrummet senast?

Själv väntar vi på att ev. höja taket på övervåningen så får mysfaktor i sovrummet ligger på runt -10 någonstans ;). Men för er som har potential så kommer här lite tips på var ni kan göra för att göras enklare quick-fix till sådant som tar lite längre tid.

Behöver du byta ut sänggaveln? Madrasserna?
När du köper en sänggavel så bör du tänka på att kanske inte ta den som ser snyggast ut. Just nu går det en trend med att ha en vadderad tyggavel. Men det är inte det mest praktiska du kan ha. De brukar ofta vara svåra att sätta tillbaka efter tvätt. Ditt hår kommer ge ifrån sig fettfläckar på tyget hur mycket du än försöker att undvika det. Jag rekommenderar att köpa antingen en sänggavel helt i trä eller en med metallstänger. Bygg helst ingen själv med hjälp av lastpallar då dessa oftast innehåller en hel del gifter.

Hur ser madrasserna ut? De brukar vi nog byta ut alldeles för sällan. Tänk på att spendera lite pengar på den nya madrassen då det är något som du kommer att använda varje dygn i flera års tid.

Quick-fix
[  ] Måla/tapetsera en fin fondvägg till sängen
[  ] Behöver du byta ut sängstomme/madrasser?
[  ] Nya härliga sängkläder, Satin känns extra lyxigt
[  ] En fin matta att ha nedanför sängen att sätta fötterna på när du vaknar och ska gå upp.
[  ] Förbättra belysningen med lite mysiga lampor nu när hösten är här.
[  ] Införskaffa ett överkast för att få ett lite med hemtrevligt intryck
[  ] Samma sak men fina kuddar att bädda med (tänk på att inte ha för många då detta bara blir jobbigt i längden att ta bort och lägga till när du bäddar).
[  ] Förgyll väggarna med härliga fotografier och tavlor.
[  ] Fina gardiner och blommor i fönstren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar