Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Gör väldens sötaste ljus, själv!


Har du liksom jag samlat på dig en massa ljussnuttar som du tänkt att göra några roliga ljus av någon gång?
Jag fick äntligen tummen ut och köpte mig lite vekar.
Smälte ljus i teflonkastruller hur smidigt som helst och använde en lång pincett för att plocka ur alla gamla vekar.

Om du vill då ljusen i olika färgnivåer är det jätteviktigt att du låter det nedersta lagret stelna ordentligt innan du häller på nytt för annars blandas det jätteenkelt. Jag gjorde ett kallbad i vasken för att snabba på stelningsprocessen lite. Detta var mitt allra första försök att återbruka ljus (om vi bortser från de ca 2 ggr jag gjorde det när jag var riktigt liten med mamma och grannen.) Blev riktigt nöjd med mina små ljus milkshakes.

För att få till själva "grädden" på toppen så smälte jag ner vitt ljus för att sedan låta det stelna en del innan jag la på det på ljuset.


Blev en massa ljus och ändå har jag inte gjort av med min skokartong med ljus som ska återanvändas :). Det jag märkte är att stearinen vill få ett stort hål i närheten av veken när det har stelnat ordentligt så om du bara vill göra ett ljus med en färg så rekommenderar jag dig att spara lite av stearinet och låta ljuset stelna helst i flera timmar och sedan hälla på lite stearin på nytt för att slippa hålen som uppstår.

Totalt gick detta på runt 40.- (och det var endast vekarna som köptes)


  • Papperssugrören är endast till för dekoration och bör tas bort innan ni tänder era ljus.
  • Se till att köpa vekar för stearinljus och inte för geléljus.


Tips:
Återbruka tjockare glas som ni har hemma. Annars brukar dessa finnas att köpa billigt på loppisar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar