Följ oss gärna på vår Facebook-sida

När olyckan är framme


Har du någon gång tappat mobilen i en toalett, spillt kaffe på datorn (2ggr), spillt på soffan som ej har avtagbar klädsel? Det har jag...
Då är det ypperligt att använda sig av ris. Så fort du har blött ner din mobiltelefon ska du snabbt stänga av den, torka av det värsta och sätta ner mobilen i en påse som du hällt i ris i. Om mobilen har ett avtagbart batteri så kan du ta bort detta och placera alla delarna i påsen.
En dator kan vara lite svårare. Jag spillde kaffe på min och första gången var jag tvungen att lämna in den på lagning. Andra gången däremot (jag lärde mig tydligen inte läxan) så hällde jag i ris i en ugnsform och placerade den sidan som kaffet hamnade, i ugnsformen. Alternativ kan vara att undvika att dricka kaffe vid datorn! ;)
Häromdagen dök det upp en mystisk fläck på soffan. Tillsammans med lite vatten och diskmedel på en handduk, gnuggade jag bort fläcken. Strödde sedan över området med ris och dammsög upp riset när det var torrt.


Observera: Riset skall vara okokt! ;)
Samt att det fuktskadade bör ligga lääänge helst ett dygn innan du tar bort riset. Fläcken på soffan tog bara några timmar.
Om det är något elektronisk som blivit fuktskadat så vänta hellre längre än kort. För om du drar igång mackapären för tidigt så kan fukten orsaka kortslutning och då är loppet kört!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar