Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Få bort stearin


Hittade denna värmeljushållare billigt på en loppis. Så tänkte tipsa om hur du kan få bort stearin från diverse ljusstakar.

Denna ljushållare var det superenkelt med. Var bara att ta en sax och dela stearinet på mitten och så var ljusresterna borta och en disktrasa att torka ren den från lite damm den var den som ny igen. Så kassera inget bara för att de har lite stearin på sig.

Tips 1:
Om det är ett ljusfat som går att ställa in i ugnen kan man även göra det på låg värme och låta den stå ca 10 min, ta ut den och torka rent med hushållspapper. Upprepa om så behövs.

Tips 2: 
Är det sommar så går det utmärkt att ställa  ljushållaren i solen och när den fått stå där ett tag så går det att torka bort med hushållspapper.

Tips 3:
Går ljushållaren att spola av med varmt vatten så kan ni göra det till stearinet försvinner, men tänk då på att försöka få bort så mycket stearin som möjligt innan så du inte spolar ner stearin i avloppet.

Tips 4: 
Om inte något av ovanstående tips passar kan du även ta en hårtork och föna på stearinfläckarna, torka rent med hushållspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar