Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Från frö till planta


Jag är lite grön på det här med att plantera och så, då jag länge bott i lägenhet och inte haft tillgång till en stor tomt som jag har numera. Men nu jäklar ska här odlas. Hade ekologiska paprikor som jag köpt på Ica och tänkte att jag skulle torka fröna och se om jag lyckades få några paprikaplantor.

Låt fröna ligga och torka på hushållspapper i några dagar så de hinner torka innan du planterar ner de i krukor.

Jag gjorde ett ganska stort misstag när jag sådde fröna så jag la ner en hel del frön i varje liten "kruka" efter någon vecka så började det komma upp små skott och det blev snabbt en djungel i krukorna så jag rensade bort alla utom en planta i vardera liten kruka och lät de växa till sig. När de var ca 10 cm så fick de omskolas i en större kruka. Och tur för mig att jag har vänner och kollegor som tacksamt tog emot små paprikabebisar för jag skulle aldrig fått plats med alla annars.

Så mitt tips är att lägga ett frö i vardera liten kruka och plantera någon extra än vad du har plats för om inte något frö skulle gro så har du en liten backup.

Fortsättning följer om jag lyckas hålla de vid liv... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar