Följ oss gärna på vår Facebook-sida

DIY kakfat

Här är ett kakfat som är enkelt att tillverka samt billigare än de flesta fat om du hade tänkt köpa ett. Dessutom får du det precis som du vill ha det och det går bra att skruva isär när det inte används så det inte tar för stor plats!

Själva "våningsfaten" består av plastfat till krukor. Till det här användes kopparrör utanpå gängstången för att göra det ännu mer stabilt. Fördelen med ett fat byggt på höjden är att det tar mindre yta på kalaset samt ser fint och lyxigt ut. Bakverken är till för att både ätas och visas upp!

Du behöver:


  • Krukfat av plast eller metall 
  • Gängstång M8
  • Mutter 2 per våning
  • Brickor 2 per våning
  • (kopparrör)
  • Borr 8mm + borrmaskin
Borra hål i alla våniningsfaten. Som fot användes ett uppochnervänt fat (se bild). Börja med att fästa en mutter på gängstången, sen en bricka, ett uppochnervänt fat (som fot), sen första våningsfatet, bricka och avsluta med en mutter. Om du vill ha kopparrör över stången så trär du på det. Sen är det bara fortsätta samma procedur och placera faten på valfri höjd. Ju högre, desto instabilare. Plastfaten i sig kan vara lite för "slappa" och kan därför behövas stadgas upp mellan foten och bottenvåningen i form av en större bricka eller dylikt.

Klä in stången upptill i något fint band, gör en formation av ståltråd eller låt fantasin flöda. Lägg på fina virkade dukar som du trär över stången etc. På det här sättet har du nu tillverkat ditt alldeles egna ståtliga serveringsfat! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar