Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Se vad lite färg kan göra..


Det började med att jag hittade ett helt möbelset med bord, stolar, vitrinskåp och en byrå, billigt som tusan på Blocket. De var helt i den stilen jag ville ha. Men absolut helt fel färg. Är det något jag inte gillar så är det träfärgat.

Vitrinskåpet var inte riktigt klart när jag tog bilden till höger men här får ni iaf se bord och stolar.
Jag hade läst massor om den berömda Annie Sloan chalk paint så jag köpte några burkar och satte igång att måla. Lät himmelskt när man inte behövde något som helst förarbete. Vem tycker det är roligt att slipa möbler?

Så hur blev då resultatet? nja jag är lite anti chalkpaint. Jag har målat möblerna 2-3 ggr, samt vaxat dom med genomskinligt vax men är inte jätte nöjd med resultatet själva ytan känns lite som att ta på gips om ni förstår vad jag menar. På några armstöd har färgen skavts bort redan efter några månader. Beror väll tyvärr på att jag aldrig slipade möblerna innan (som man och andra sidan inte skulle behöva). Men hur som helst så är jag galet nöjd med resultatet trots att jag inte är jätteförtjust i färgen i sig att arbeta med så fick mina blocketfynd ett rejält lyft.

Stolarna fick en makeover de också. Från fult blommigt tyg till snyggt svart.
Här ovan så ser ni vitrinskåpet. Det var vidrigt fula lampor under varje hyllplan. Det vi gjorde var att ta bort dessa hyllplan och beställde glashyllor istället (härdat glas så de håller bättre). Hyllplanen kostade mer än hela mödelsetet men är man envis om hur man ska ha det så är man. Vi satte in två spottar i själva "taket" på vitrinskåpet för att få snyggast ljus. Köpte även news tapet från Rusta och satte som baksida för att få det lite mer intressant.

Tog även bort alla beslagen och knoppen och spraymålade de svarta med mattsvart sprayfärg.


 Nu är våren i luften och då kommer pyssellusten tillbaka. Får se vad jag hittar på här näst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar