Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Recept - LCHF Moussaka med Tzatziki & SalladLCHF Moussaka med Tzatziki & Sallad
Recept för ca 5 personer

1 Aubergine
1 Zucchini
800 gr köttfärs
Smör
3 klyftor Vitlök
1 Gul lök
1 burk krossade tomater
Pizza krydda
Salt
Ost

Skiva auberginen och zucchinin. Salta dem lätt och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt i ugnen i 15-20 min på 200C.

Under tiden så steker du köttet med massor med smör.
Hacka lök och vitlök och stek det tillsammans med köttet.
Häll på de krossade tomaterna. Låt koka en stund. Krydda med pizza kryddor. Varva köttfärssåsen och grönskerna i en ugnsfast form, börja och sluta med köttfärssåsen. Strö över rikligt med ost. Gratinera i 200C tills osten fått färg.

Medan den är i ugnen så gör du en tzatzikin:
½Gurka
ca 3 dl Grekisk yoghurt
2 klyftor vitlök
Svart peppar

Riv gurkan. Krama ur vattnet ur gurkan, pressa vitlöken och blanda sedan allt i en skål

Ser kanske mer ut som en slafsig klump men jag skyller på att jag är värdelös på att lägga upp mat snyggt om jag inte måste ;P Men detta var verkligen supergott NOM NOM. Men om jag gör denna igen skulle jag nog skippa Auberginen. Gillar verkligen inte smaken av den. Men oj oj vad mätt jag är nu. Så otroligt gott det var ^^

1 kommentar:

  1. Heej! Tack snälla för gratulationerna!! :) Jag måste få fråga, LCHF, vad tycker du om det...? Är det jobbigt? Är det en bra diet med mycket variation? Jag funderar nämligen lite över om jag ska gå över på LCHF från Keto?? Kram

    SvaraRadera