Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Tips: Att inreda med tight budget

Vill du göra om hemma men har ont om pengar? Inga problem – det går alldeles utmärkt att ge ditt hem nytt liv utan att det måste kosta en förmögenhet. Det gäller bara att vara lite kreativ och hålla i stålarna.

Använd gör-det-själv-tips: Det finns mängder med tips här på bloggen (och andra sajter också för den delen) om små ”life-hacks” som kan förnya ditt hem. Det kan handla om att göra en quick-fix av köket, bygga en egen ölkällare eller fixa till en tråkig dörr.
Shoppa billig (men snygg) inredning: Låt inte en begränsad budget sätta stopp för att hitta smakfulla inredningsdetaljer! Om du letar på rätt ställe så kan du definitivt hitta snygg inredning till överkomliga priser. Ett tips är att hålla koll på när inredningsbutikerna har rea eller utförsäljning. Exempelvis har inredningsbutiken Oscar och Clothilde en outlet-hörna där de säljer alltifrån ljusstakar och bringare till speglar och mattor till kraftigt rabatterade priser.
Försök hitta begagnat: Många som köper nya möbler vill oftast göra sig av med sina gamla så snabbt det bara går. Det betyder att du ofta kan hitta riktigt bra deals på sidor som Blocket och Tradera. Ett tips är att erbjuda dig att hämta upp möblerna, då brukar det oftast gå att få ned priset ytterligare.
Hitta billig och unik konst: Få saker kan ge liv åt ditt hem som konst. Och precis som inredning går det att hitta riktigt bra saker om du letar på rätt ställe. Exempelvis kan det vara värt att kika in sajter som Etsy där privatpersoner lägger upp sina egna konstverk. Här går det att hitta riktigt snygga verk till rimliga priser.
Piffa upp möblerna som du redan har: Innan du slänger ut några av dina gamla möbler, se först om du kan göra något för att piffa upp dem. Kanske du kan köpa en ny pläd till dina stolar och ge dem nytt liv? Eller måla om den gamla byrån i någon kul färg. Om du inte har möbler själv som du kan fixa till så kolla runt med vänner och familj ifall de har något som de planerar att slänga.
Måla om: Att måla om hemma är troligtvis den förändring som gör störst skillnad till lägsta kostnad. Se bara till att du väljer en färg som går i linje med din inredning och resten av husets/lägenhetens färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar