Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Sälj, sälj, sälj, säljtips, rensning, organisera och städning!


Börjar garderoben svämma över av kläder som aldrig används? Proppar du in saker i garderoben som aldrig används istället för att göra dig av med dem? Är köksskåpen överfulla med diverse maskiner som bara står och samlar damm?

Sälj, sälj, sälj!

Jag personligen avskyr att ha saker i garderober och lådor som aldrig kommer till användning. Nu när våren är här så finns det väl inget mysigare än att få det härligt rent överallt? Jag är nog lite som Monica i Vänner. Jag avskyr när det är oordning här hemma men jag har även en gräslig garderob som säkert så många andra med mig har. Den där garderoben som jag bara slänger in saker i när jag inte vet vad jag ska göra av dem. Trotts detta så säljer jag mängder av saker i andra hand. Jag är riktigt duktig på att sälja av sådant som inte används. Dels för att jag avskyr att ha saker ståendes till ingen nytta och dels att jag får in lite extra pengar som jag kan köpa roligare saker för. Nu är jag inte en jättekonsument av diverse kläder eller prylar. Jag har lärt mig under några år att endast köpa det som jag verkligen behöver. Och om jag mot förmodan skulle köpa saker som inte kommer till användning utan hamnar i någon garderob så ser jag till att försöka sälja av de fort som attan.

Nu för tiden kryllar det av köp och säljsidor på Facebook. Sen finns även Tradera och Blocket.
Ta kort på de ni vill bli av med och börja sälj redan idag. Till en början så känns det bara jobbigt men sen när du väl kommit in i det så blir det faktiskt ganska roligt och du kan hålla bättre ordning i dina garderober och lådor.

Om du inte blir av med sakerna så kan du även skänka hela och rena kläder och saker till närmaste hjälporganisation.

Sätt ett slutdatum på när sakerna ska vara borta från hemmet om du inte lyckas bli av med dem så är det enklare att göra dig av med dem när de inte blir sålda. Men vissa saker tar lite längre tid än andra att sälja men det gäller bara att hitta den rätta köparen. Allt går att sälja ;).

Känner du att du inte behöver de där extra pengarna så kan du alltid skänka de till någon vettig hjälporganisation eller forskning.

Tänk på att vi bara lånar denna planet. Det finns ingen annan så ta hand om den så gott du bara kan. Köp och sälj begagnat så hjälper du till att spara på vår planets resurser :)

När du väl börjat rensa och sälja av saker kommer du att känna ett lugn i sinnet varje gång du öppnar dina garderober och lådor. Se bara till att ständigt hålla efter dem så de inte blir överbelamrade på en gång igen :).

Planerar du att stå på loppis snart så har vi en superbra checklista här: Checklista: Loppis

Här hittar du även lite fler säljtips som kan bara bra att veta och tänka på: Säljtips

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar