Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Halloween-special: Gör din egna Pumpa


Hittade denna sjukt coola pumpa i en pysselgrupp på Facebook som duktiga Sophia Lindberg 

gjort. Jag är sjukt imponerad och här har ni bilder och beskrivning av henne. Stort tack 

till dig för att vi får låna bilder och text till vår blogg <3. Kollaget är ihopsatt av oss på Egenlya.


RECEPT
Papier Mache-klister
3 dl vetemjöl
9 delat vatten
Blanda vetemjöl med 4 dl kallt vatten – vispa och tillsätt resten av vattnet under vispning. Koka upp till krämliknande konsistens på spisen ca 3-4 min. Låt svalna
Papperslera
Har höftat till på ett ungefär. Kan behöva mer av nåt
2 dl lättspackel
1 dl papiermacheklister
1 dl mjöl
Blötlägg en toapappersrulle. När den är genomblöt kramar du ur vattnet och river ner pappret i massan och degar tills det blir en lera.
Steg för steg hur du gör en pumpa av papper.
1. Se till att ha tid!

2. Ring morsan och be henne att komma över med alla jävla gamla papperstidningar hon har och säg att du ska slita sönder dem i bitar.

3. Lägg strimlat papper i en påse och förslut med maskeringstejp. (se bild 1)


4. Rota runt i alla jävla garderober och gömställen du har för att hitta nåt snöre och knyt skiten runt påsen med 4 snoddar (se bild 2)


5. Doppa sönderrivna pappersbitar i det kladdiga äckliga klistret och slafsa dit skiten på påsen (se bild 3). Gör så många jävla lager tills du svär och säger ”nä nu får det fan vara nog”- Jag började nog svära runt sisådär 10 lager. Täck allt utom en cirkel i botten så då kan ta ut påsen stoppa in ett ljus.


6. Låt pumpan torka och se för fan till att hålla den oåtkomlig för barn som vill förstöra den. Släng in skiten i ugnen på temperatur 100 grader om du liksom jag har fötts utan tålamod.


7. Skär ut mun, ögon näsa på pumpan om du vill göra det. (se bild 4) Om du inte vill det så skiter du i det för det är bara jobbigt ändå. Om du nu är så dum att du vill skära ut anletet så kan du ju låta bli att vara så korkad som och jag göra det när pumpan än snustorr. Det var som att skära i berg typ och motorsågen var inte så smidig. Var smart och gör det när pumpan fortfarande är lite mjuk.


8. När pumpan är helt torr kan du ta bort påsen ur botten


9. Täck pumpaskallen med papperslera . blöt händerna och smeta ut leran så den blir slät. (se bild 5)


10. Torka skiten igen.


11. Måla med ett lager lite tjockare chalkpaint (vatten, gips, färg) och du vill ha pumpan slätare.


12. Torka igen för hundrade gången


13. Om du fortfarande har tålamod kvar så är det bara att måla den jäveln (se bild 6). Detta görs så klart efter att din mamma åkt runt och letat efter orange färg i alla existerande butiker och du inser att du får blanda de gamla intorkade barnfärgerna du har nere i källaren.


14. Ställ ett ljus i pumpan och tänk för i helvete på att det ska vara batteridrivet. Här får du helt enkelt fantisera om att du ser en bild, för jag har ingen ork kvar att ta nån mer bild.


15. Fattar du inte instruktionerna är du helt enkelt för dum och kan testa att pärla makaroner på ett halsband istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar