Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Välja gräsklippare


Att välja gräsklippare kan ibland vara svårt men här tänkte vi dela med oss lite av vad som kan vara bra att tänka på när man ska köpa gräsklippare.

Hur stor tomt har du?
- Så pass liten att det går bra med en vanlig gå-gräsklippare? eller större så att du behöver ha en åkgräsklippare? Orkar du gå/åka och klippa gräsmattan eller vill du hellre att en robot gör det åt dig?


Gå-gräsklippare:
Handdriven: Denna är bra om du har en liten gräsmatta och inte så stor plats att förvara gräsklipparen på när du inte klipper gräset.

Eldriven: Perfekt om du inte orkar/vill hålla på med bensin eller ladda batterier, däremot så behöver du tänka på vart du har sladden hela tiden när du klipper så det inte händer en olycka.

Batteridriven: Denna rekommendera jag om du har en normalstor gräsmatta. Laddar batterier varje gång efter klippning. Ett tips är att köpa på dig ett extra batteri om du har större gräsmatta så är det bara att byta batteri om det skulle ta slut mitt i klippningen.
Bensindriven: Du slipper tänka på batterier och sladdar men måste komma ihåg att alltid ha bensin hemma när du ska klippa.

Robotgräsklippare:
Det du bör tänka på om du ska köpa en robot är att du behöver en begränsningskabel som antingen spikas fast eller som måste grävas ned runt ytorna som ska klippas. Det är lite bökigt som start men sen sköter roboten det mesta själv.

Åkgräsklippare:
Trädgårdstraktor: Har klippaggregatet undertill och om du har en stor tomt kan det vara bra att överväga om detta ska bli din nya leksak. Den har lite finesser så som att den kan dra en vagn,  mossrivare, snöslunga kan kopplas på. Innan du köper en trädgårdstraktor, kolla då hur enkelt det faktiskt är att montera dessa innan du köper en, om du vill att den ska användas till mer än bara klippa gräset på sommaren.

Frontrider: En frontrider är utrustad med klippaggregatet framför sig då man på de sättet får en mycket bättre överblick över det som ska klippas, den följer även markens ojämnheter på ett bättre sätt än trädgårdstraktorn. Även denna har en mängd attiraljer att välja mellan såsom mossrivare och snöslunga mm. Om du ska införskaffa dig en frontrider se då till att kolla hur snabbt det går att byta tillbehör till den innan köp.

Vart vill du ha det klippta gräset?
Uppsamlare: En gräsklippare med en uppsamlare, då behöver du en kompost att slänga det i. Men får efter ett tag jord som kan användas i trädgården.

Finfördelning: En gräsklippare som klipper gräset och finfördelar det redan i gräsmattan, så får gräsmattan sin näring tillbaka i marken på en gång. Det behövs då inte gödslas speciellt mycket.

Sidoutkast: Gräsklipparen blåser ut de klippta gräset på sidan om gräsklipparen och det går sedan att kratta upp det klippta gräset. Denna rekommenderas om gräset är högt.


Säkerheten först!
- Glöm inte att ha ordentliga skor när du klipper gräset.
- Stäng alltid av gräsklipparen ordentligt när du ska göra något under gräsklipparen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar