Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Checklista: Loppis


Det har blivit superpoppis att stå på loppisar nu för tiden och här är en liten checklista som du kan tänka på när du ska stå på loppis så att du inte glömmer något.

Tips som Säljare:
[  ] Växel
[  ] Papper och penna
[  ] Markeringstejp är perfekt om du vill prismärka dina saker
[  ] Påsar som du kan ge köparna när de köper något, uppskattas enormt!
[  ] Solskyddsfaktor/Paraply, man vet aldrig vad det blir för väder och paraply kan vara skönt även till en dag med gassande sol
[  ] Vatten i mängder
[  ] Någon enkel lunch (det brukar vara dyrt att köpa på plats)
[  ] Sax/ Snöre, kan vara bra att ha
[  ] Tidningspapper om du har ömtåliga saker att sälja
[  ] Stol att sitta på kan vara skönt att ha.
[  ] Packa dina saker i pappkassar/mindre flyttkartonger som kan vikas ihop så du minimerar förvaringen på hemvägen när du förhoppningsvis sålt av en massa saker. Det är ett plus om du är bra på Tetris när du väl ska åka på loppisen så du får med dig så mycket som möjligt på väg dit.

- Tänk på att packa bordet lättillgängligt så att du kan få ut det snabbt när du fått din plats (detta gäller bakluckeloppisar)

Tips som köpare:
[  ] Se till att ha mindre valörer och ta inte med större är 100kronors-sedlar
[  ] Ta med egna tygpåsar för att spara ytterligare på miljön
[  ] Solskyddsfaktor/Paraply
[  ] Vatten, brukar vara onödigt dyrt på plats

Vett och etikett:
- Som köpare tänk på att pruta med respekt för säljaren. Många verkar tro att allt är gratis och att det är ok att pruta med 50-75% av priset. Själv tycker jag att det är ok att pruta med max 25-40% av priset men det beror helt på varan. Men var försiktiga många prutar endast för pratandets skull men kan bli rätt tröttsamt efter att säljarna stått en hel dag på loppis där alla ska pruta för småsummor. Så visa  respekt för säljaren :)

- Börja ALDRIG rota i säljarens bil innan hen fått upp sina saker på bordet. Detta är fruktansvärt irriterande för varje säljare och detta borde vara förbjudet! Säljare UPPFÖR ER!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar