Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Ge dina blommor nytt livDet är många som slänger sina blommor när de börjar bli för stora och ovårdade. Min älskade Paraplyaralia (Schefflera arboricola) Började se riktigt tråkig ut. Den hade mer eller mindre fått en stam nertill och sen hade den gått crazy, all over.. och börjat växa lite hur som helst. Jag gillar inte alls att slänga växter som lever så jag valde att klippa av några av växtens utstickare. Jag slängde faktiskt den gamla med stammen i komposten men fick istället tre nya små växter. 

De fick sitta i ett vattenglas i några veckor och när den fått rötter planterade jag ner den i en liten kruka. Den verkar stormtrivas så jag måste snart plantera om de till en större kruka. 

Men ett enkelt tips för dig om du antingen vill ha fler blommor eller dina gamla börjar se för tråkiga ut. Gör såhär istället för att köpa nya :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar