Följ oss gärna på vår Facebook-sida

PärlplattepysselDetta är perfekt att sitta och pyssla med en sådan där tråkig och regnig vårdag. Köp hem lite Hama pärlor och låt fantasin flöda. Perfekta om ni vill ha lite annorlunda glasunderlägg. Eller varför inte göra en cool tavla av dom?

Det enklaste sättet att börja med är att söka på ett mönster som ni skulle vilja ha via Google. Om det inte finns så kan ni kika på pärlplattor som andra personer har gjort och på de sättet sitta och räkna ut hur många pärlor det ska vara och hur de ska ligga.

Sen när ni lagt pärlplattan som ni vill ha dem är det bara att lägga smörpapper mellan pärlorna och sedan stryka på med strykjärn på låg värme tills de smälter ihop med varandra. Sen stryker ni på dem tills ni fått dem som ni vill ha dem. Sen om ni vill att de ska bli helt ihopstrukna är de bara att vänta på pärlorna när de är klara på ena sidan, lägga smörpappret på den andra och stryka på, på den sidan också. När ni är klar med strykningen så lägg på någon tung bok eller liknande så de inte böjer sig när de svalnar vilket de gärna vill göra.

- Lycka till med pysslandet

Ett tips om ni liksom jag vill ha lite ordning och reda på allt ert pyssel så finns det att köpa rätt billiga förvaringsväskor på Clas Ohlson. De är egentligen till för att ha skruvar och sådant i men är perfekta även för pärlor så ni slipper sitta en evighet och sortera dem varje gång ni vill pyssla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar