Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Påsk-Special: Personliga påskägg, Scrapbooking, sprayfärg och tidningspapper
Tycker du som jag att affärerna säljer på tok för tråkiga påskägg och vill göra något annorlunda?
Då är det bara att dra fram pysslet och humöret och sätta igång. Endast fantasin sätter gränser. Nu gjorde jag tre olika men väldigt enkla ägg.

Om du inte har några ägg hemma så finns det att köpa billigt i de flesta mataffärer. Annars så kan ni gå till närmsta second hand butik och kika om de har fått in några där. Ett tips är att alltid spara äggen från år till år för att slippa köpa nya och spara lite på miljön.

Nr 1: Fick bli att återvinna en gammal lokaltidning och ett snöre som jag sparat från tidigare julklappar. Riv av textremsor som du tycker passar och sen är det bara att limma på bit för bit. Jag använde limstift jag köpt på Panduro som inte gulnar med tiden. Pyssligt men fint när det blir klart.

Nr 2: Spraymålade detta påskägg med mattsvart sprayfärg och snörade runt även detta ett återvunnet gammalt snöre från tidigare presenter och en nyckel som jag haft liggandes från pyssel.

Nr 3: Fick bli från notpapper som jag tidigare införskaffat till scrapbooking men som blivit liggandes i något år, likaså blommorna. Även detta snöre är återanvänt från någon tidigare present. Ett tips även här är att se om närmsta secondhandbutik har någon gammal notbok liggandes som ni kan använda om ni inte redan har något hemma. Ju tjockare pappret är desto svårare är det att få till på ett hyfsat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar