Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Earth Hour - 28:e mars 2015

Var redo att släcka lamporna! För den 28:e mars är det dags för Earth Hour. Det är en klimatmanifestation som startades i Sydney 2007 och som har spridit sig runt om i världen sedan dess. Syftet är att skicka en stark politisk signal till makthavarna för att ta klimatförändringarna på allvar. Vi måste ta och ändra våra levnadssätt då klimatforskare är eniga om att förändringarna av klimatet till stor del beror på mänsklig aktivitet.

www.wwf.se

Precis som det låter så pågår Earth Hour under en timme, lokal tid 20.30-21.30. Det viktigaste är då att släcka alla lamporna i ditt hem eller var du befinner dig (kanske inte utan förvarning vad du än befinner dig) ;) så att det tydligt syns vilka som deltar. Tänd ljus, använd helst bivaxljus eller stearinljus vilket är bättre än paraffin för miljön.


Ett tips är att låta det vara släckt längre en timme för att inte överbelasta elnätet när lamporna tänds igen. Men så orolig behöver du inte vara över detta här i Sverige läs nedan (citat är taget från wwf's hemsida):
– Ett stort antal förbrukare som stänger av sin el samtidigt kan påverka stabiliteten i ett elsystem. I Sverige är elsystemet dock tillräckligt dimensionerat och stabilt för att tåla den här manifestationen. Svenska Kraftnät vidtar därför inga särskilda åtgärder med anledning av Earth Hour, sade Svenska Kraftnäts generaldirektör Mikael Odenberg till WWF inför Earth Hour 2009.

För att läsa mer, besök Världsnaturfondens hemsida där du även kan anmäla dig till evenemanget samt få en sms-påminnelse:
www.wwf.se

...eller läs mer här:
www.earthhour.org

Länk för att delta i evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/873063992735712/

Tryck för att delta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar