Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Säljtips

Här har jag satt ihop en lista över vad man bör tänka på när man ska sälja av lite prylar som står och samlar damm där hemma. För mig gick det upp ett ljus när jag för några år sedan bodde i en liten tvåa och så rensade jag ur lägenhet/vinden för att jag och en vän skulle stå på loppis. Jag överdriver inte när jag skriver att halva vardagsrumsgolvet snabbt fylldes med kartonger och påsar med saker som skulle säljas. Jag fick lite panik och insåg att jag inte kan hålla på att köpa saker som jag någon gång ska ha i mitt framtida hus. Tur för mig att jag började redan då och sälja av saker. Inget av de jag köpte då skulle ha passat i huset som vi nu några år senare har flyttat till. Så nu är jag en trogen tradera-säljare, säljer även på en del Facebooksidor som är inriktade på diverse saker. Tex. Retro- prylar osv..


1. Ta en bra bild från första början. En bra bild kan göra mycket.
Se till att bakgrunden helst är ljus och att bakgrunden är ren så inte varan distraheras för mycket av bakgrunden.
2. Skriv in pris, skick, storlek (mått), fraktkostnad och allmän info som kan behövas i beskrivningen.
Detta för att slippa onödiga frågor och få varan såld enklare.


3. Sälj flera saker samtidigt, Att samfrakt är oftast billigast.

4. Säljer du mycket på Tradera, se då till att ladda ner deras program ProLister (fungerar inte till Mac) för att slippa skriva in alla annonser gång på gång om de inte blir sålda. Så kan du enkelt ladda upp de igen från detta dokument du sparat på datorn. (De 100 första annonserna på Tradera varje månad är kostnadsfria om ni inte får varorna sålda).
- Väldigt bra om man vill slippa betala en massa osåltavgifter men ändå nå ut till fler. )

7. Känns allt hopplöst och du vet inte vart du ska börja?
- Dela upp allt i mindre delar (t.ex.. börja i en garderob)
- Fota allt du vill bli av med från just det stället.
- Ladda upp bilderna i gruppen och börja sälja.
- Lägg allt du vill sälja i en kartong/låda så du har allt på ett och samma ställe.
- Fortsätt med nästa ställe.
- Känns detta jobbigt så se då till att sätta upp ett mål. t.ex. Jag ska ladda upp 5 varor/dag.

8. Sälj allt de du inte använt på ett år.
- Om du inte använt saken/plagget på ett år så är sannolikheten stor att du inte kommer att använda det igen.


9. Har du en Smartphone och BankID se till att ladda ner Swish för att enklare och snabbare ta emot pengar från köpare. Perfekt att ha på loppisar också om köparen har Swish också. Då spelar det ingen roll om ni har olika banker pengarna förs över på någon sekund (kan ta upp emot ett par minuter ibland).

Så gott som allt går att sälja. Man behöver bara hitta de rätta köparna. Tjänster är också lätt att fixa.


Exempel på vad jag har lyckats med:
-Vi hade en massa slipers (tryckimpregnerade stockar med en massa gifter i sig) i trädgården som var så poppis runt 60-70-tal?!, tänkte att detta är väll ingen som vill ha men jag la upp de på blocket, bortskänkes mot avhämtning och uppgrävning. Det var TRE personer sm ringde inom en timme. Sparade oss massor med tid. De kom, de grävde upp dem och åkte iväg. Vi slapp slitet, samt jobb att försöka hitta en släpkärra och köra de till tippen och så hamnade de hos någon annan som ville ha de istället för att de slängdes.


-Vi hade även en massa blommor på tomten som inte skulle vara kvar. Jag gick med i diverse trädgårds-grupper på Facebook och kollade läget. Det blev budgivning och jag fick över 400,- för lite blommor och de kom och grävde upp dem åt mig. Bättre affär får man leta efter.

- Vi hade även en gammal oljetank på tomten som var stor och otymplig. Det fanns fortfarande lite olja kvar i. La även ut denna på blocket. Bortskänkes mot avhämtning och det var en som åkte si sådär 20 mil för att hämta denna. Skönt för oss. Slippa en massa onödigt slit. 


Med detta vill jag säga att man kan bli av med nästan vad som helst! Släng inte utan sälj/skänk och gör någon annan glad och samtidigt sparar du på vår underbara jord och natur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar