Följ oss gärna på vår Facebook-sida

"Backar" vi istället för att tänka framåt?


När jag var liten släpade alltid mina föräldrar hem en back med öl/läsk/bubbelvatten. Men nu har jag märkt att backarna allt mer försvinner från våra matbutiker och det finns knappt några ställen kvar att lämna in sina backar med tömda flaskor.
Är det här något som blir sämre för vår miljö? Köper allt fler svenska plastflaskor och burkar istället för glasflaskor?
Min första tanke var att det blir sämre för miljön. För det positiva med glasflaskorna är att de återanvänds om och om igen. Plus att plast känns mer miljöfarligt än glas. Men är det verkligen så? Själva processen att panta plastflaskor och återanvända plasten kanske är precis lika "miljöfarlig" som det är att rengöra glasflaskorna till en flaskback?
Sen kan vi ju faktiskt tillverka vår egen läsk/vårt eget bubbelvatten hemifrån. (Öl däremot är en lite större process.) Att tillverka sin egen läsk/sitt eget vatten hemifrån har vi kunnat göra länge, men det känns ändå som det har blivit mer populärt sen bara några år tillbaka. Visst borde det vara det bästa alternativet då plastflaskan till kolsyremaskinen återanvänds och själva gaspatronen lämnar återlämnas till butiken så även den återanvänds.
Blir därmed glasbackarna snart ett minne blott. Hiss eller diss?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar