Följ oss gärna på vår Facebook-sida

Billig och enkel tidningskruka! (papperskruka)

Nu kommer våren med stormsteg och då är det hög tid att börja sätta frön! Följande är ett tips hur du snabbt, enkelt och superbilligt kan slänga ihop så många krukor du vill ha med hjälp av lite tidningspapper och en flaska eller konservburk (+lite vatten).

Använd gärna en dagstidning med mycket text för en snyggare "look". Jag tog den tidning jag hade hemma.


Gör så här:
Börja med att ta loss mittuppslaget på tidningen. Vik sedan in den övre och undre kanten så att de möts på mitten av bladet och vik sedan ihop ytterligare en gång. Då blir bladet en tredjedel av vad det var innan. Du väljer självklart själv vilken höjd du vill ha på krukan, det här måttet passade bra till den tidning jag använde mig av. Rulla sedan det hopvikta bladet runt flaskan och lämna några cm i botten som du sedan viker in. 
Vik in tidningen i botten av flaskan så att det blir någorlunda tätt. Det ska ej vara helt tätt eftersom hålet fungerar som avrinning av överflödigt vatten.
Doppa "krukan" i lite vatten för att på så sätt forma den bättre i botten och vattnet fungerar även som "limm" och gör att krukan håller ihop bättre.


Det lilla "växthuset" på bilden är en plastlåda som mandarinerna låg i från mataffären. Med några luftningshål på ovansidan, agerar det utmärkt som växthus! Det fungerar även bra att använda en vanlig transparent plastpåse så länge du gör några hål i den. Du tager vad du haver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar